søndag den 12. maj 2013

Wet soks / Dry soks
Badefaciliteter er en facinerende størrelse. Tænk hvad du har oplevet igennem tiderne af offentlige vaske- og badeoplevelser. Fra skolens fællesbad efter gymnastiktimen, badet i svømmehallen før og efter dukkerten, badet på spejderturen, på hotellet i udlandet til luksusbadet hjemme i det nyindrettede badeværelse.
Alle disse baderum har et til fælles. Du skal af med dit tøj, have vand på kroppen, tørres og tage tøj på igen. Alt dette inden for en ganske kort tid og helst uden at komme derfra med vådt tøj.

Jeg har igennem et stykke tid filosoferet over en form for personlig tilfredshedsskala for besøg i alle disse baderum. Efter nu at have tænkt et par år er jeg nået frem til følgende to parametrer.

Wet socks = desaster
Dry socks = succes

I starten af vores nomadeliv som aktive campister gik vi meget efter de baderum der har fået en ordentlig omgang lækre fliser af den lokale murermester og efterfølgende et besøg fra den lokale luksus VVS´er. Også steder med familierum var i høj kurs, da filosofien som udgangspunkt var at her kunne vi få store rum med så lidt vådt tøj som muligt efter badning.
Til min store overraskelse viser det sig at det mest sandsynlige resultat af et besøg i et af disse fint etablerede sanitære faciliteter oftest ender i............... Wet socks!
 
foto: Aktiv & Familienresort Tiroler ZugspitzeI stedet for at bande indvendigt over disse oplevelser med Wet socks er jeg begyndt at notere mig hvor jeg oplever det modsatte. Altså Dry socks.
Det første jeg er kommet frem til er, at det ikke sker så ofte. At der samtidig er specielt to årsager der bidrager positivt til en oplevelse med Dry socks som resultat:

Den ene ting er det udstyr, der skal indeholde den ekstra beklædning, håndklæde og andre acceseries til at gennemføre vaskehandlingen.
Her er jeg nået frem til den ultimative løsning i form af en vandtæt sæk, kaldet en Dry Bag, indkøbt i en dykkerforretning. Denne sæk kan ved korrekt pakning og lukning nedsænkes under vand og stadig holde sig totalt vandtæt. Med denne sæk kan alt pakkes vandtæt og faktuelt tages med helt ind under bruseren.

Den anden ting går på udformningen af selve badefaciliteten. Her er der ud fra min indsamlede viden størst mulighed for en Dry socks oplevelse ved mindst mulig brug af sofistikerede løsninger fra ejerens side. Faktisk er det muligheden for at afklæde og iklæde sig tøj uden for brusekabinen, der er udslagsgivende. Altså er det ligegyldigt om der er guld på hanerne eller om inddeling af kabinerne foretages med gule laminatplader. Det er et spørgsmål om at kunne benytte et stykke gulvareal, der ikke er oversprøjtet med alt det dejlige varme vand, der benyttes til alt den herlige badeaktivitet.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar