tirsdag den 11. december 2012

Weihnachtsmarkt Lübeck

Hjemmecamping

Polarvognen er netop landet i gårdspladsen efter 3½ måneds serviceophold hos ”campingdoktoren”. Der er lavet stort service og div. buler efter sommerens ”kørefejl” er blevet rettet ud. Nu sidder vi med kaffen og musik i højtaleren imens planlægningen af årets sidste campingtur tager form.


På grund af arbejdspres blev efterårsturen på en uge til den tyske østersøkyst desværre aflyst og udsat på ubestemt tid. Det resulterede dog i en familiebeslutning om at der var to ting vi skulle nå inden årets udgang. For det første skulle vi ud og rulle med Polarvognen og for det andet er det en forudsætning at mindst 1 landegrænse bliver krydset.
Det ender med at vi kan presse en forlænget weekend til Lübeck ind i programmet. Under hensyntagen til at fruen skal nå at læse 2 projektudbud i løbet af weekenden og undertegnede først kommer fra strategiseminar fredag kl. 16.30. Altså bliver det til kørsel ud på de små timer og overnatning et passende sted i Jylland før ankomsten til den tyske julehygge

Så ruller det

Endelig ruller vi igen. Polarvognen er pakket, arbejdsdagen er lagt bag os og vi ruller mod Storebælt, Fyn og Jylland med en god lang aftentur foran os.
Vejret er diset og koldt med byger af rimtåge. Temperaturen er -2 da vi starter ud ved 18.00 tiden.
Det skal dog vise sig kun at være en forsmag. Vi skal på denne tur endnu engang komme til at nyde vintercamping for fuld udblæsning.
Vi tjekker ind på Kolding City Camp til et Kvikstop med en temperatur på -10,5 og tæt dis. Hurtigt finder vi plads mellem 2 overisede tyske autocampere og en Solifer 560 med et ældre ægtepar, der også er ude og snuse lidt til den danske vinter. Det er næsten lige som i Sverige når det er rigtig vinter med knasende sne og store dampskyer fra gasfyret.

Nu er det tid til at krybe på køjen og falde i søvn til den varme ”Alde-sang”. Om nogle timer går turen videre sydover mod den tidligere danske købstad Lübech. Vi håber de har fyret godt op under glüewine og vaflerne med zahne så vi kan holde varmen.

Kolding City Camp en meget kold lørdag morgen

Vi ruller ind på pladsen lige over frokost. Her er pænt besat med autocampere og danske vogntog med vintervogne. Lige som ved tidligere besøg på pladsen er der faktisk et par autocampere helt fra Finland.
Vi kommer hurtigt på plads. Får købt badepoletter og betalt for opholdet, så vi blot kan afgå mandag morgen uden yderligere administrative forpligtelser.
Med hensyn til morgenbrød er der standard løsningen med at bestille i receptionen. For de morgenduelige der alligevel skal lufte hunden kan det anbefales at gå ud af porten og til venstre. Fortsæt lige ud ca. 2 km. Her findes en udmærket bager med indbygget cafe hvor det er muligt at få en hurtig kop kaffe inden turen går hjem med friskbagt brød.
Lige uden for porten går bussen i ½ timedrift direkte til Holstentorplatz som jo ligger lige midt i herlighederne. Bussen er en moderne hybridbus som gør at vi kommer frem til centrum med lidt bedre samvittighed efter at have brugt vores dieselkvote på vej herned.


Jul i Lübeck

At tage på julemarked i Tyskland er et spørgsmål om at kunne lide mennesker eller ikke. Hvis den foretrukne afslapning er med frisk luft, åbne vidder og ikke et menneske inden for synsfeltet er dette det forkerte sted og den forkerte årstid.
Her er 1 trilliard mennesker på alt for lidt plads, her stinker af gæret saft under opvarmning, masser af friture og brændte mandler med alt fra lakrids til sukkerknas. Men hold nu op de hygger i stor skala her i Tyskland.
Lørdag aften er nok den største aften for stadeholderne. I hvert fald er der fuld tryk på handlen og fyldt på alle hylder med både lækre hjemmelavede produkter og så selvfølgelig det sædvanlige skrammel snedigt camoufleret i henholdsvis lidt jule- og middelalder stemning.
Klassisk jul og gøgl er der dog stadig masser af på julemarkedet i Lübeck. Både nisseorkester og julemanden bliver i løbet af eftermiddagen og aftenen observeret op til flere gange.


Forretningerne har i løbet af december længe åbent på alle lørdage. Det er derfor muligt at forsøge sig med udryddelse af formuen helt frem til kl. 20.00 om lørdagen.
Til gengæld er der pres på restauranterne. Husk at bestille bord hvis ønsket går imod andet end McDonalds eller alternativ form for junkfood. De fleste steder køre de med 2 til 3 seating’s for at give plads til så mange som muligt.

Søndagshygge

Det har sneet en del i løbet af natten og temperaturen har sneget sig over 0 grader. Der er meget stille da jeg træder ned i den fugtige sne. Det bliver til turen for de morgenduelige da jeg ikke nåede at bestille dagens morgenbrød inden lukketid.
Op af dagen slår vejret over i regn og slud. Vi tager endnu engang med hybridbussen ind til centrum. Der er knap så mange mennesker om søndagen til gengæld kan man komme ind i de forskellige boder og stader og opleve nogle af de fine glasting helt tæt på. Det er også muligt at få lidt at spise og drikke uden at skulle stå som sild i en Slesvigsk tønde.Hjemtur

Mandag er reserveret til turen hjem. Vi sætter kursen ved 11.30 tiden for at begive os ud på de nordtyske lande og motorveje.
Da vi rammer grænsen til hjemlandet begynder sneen at falde igen. Denne vinter tur ender med stærkt snefald over hjemadressen. Faktisk er det noget af et sats da vi svinger med af vores lille markvej…… holder vejgrebet eller ender vi med hele vogntoget fastkørt midt i den eneste adgangsvej til hjemmet? Det går godt. Efterfølgende bruger vi en times tid med skovl og sneslynge for at sikre arbejdsdagen i morgen.

Blev der så arbejdet?

Ja det blev der. Hustruen fik læst sine udbud søndag aften imens denne tekst blev skrevet og datteren holdt øje med ”FornøjeFrede” og alle de andre i julekalenderen fra Nisseø.


Og det er jo det det hele drejer sig om. At skabe en ramme hvor der er plads til at arbejde under hyggelige former og samtidig være sammen som familie og ikke mindst som kærester.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar