onsdag den 4. april 2012

Påsketur til Falsled Strand Camping.

Hvor starter historien med Falsled Strand Camping og Polarvognen?
Den starter egentlig længe før, der var nogle der havde tænkt på Bimmer & Bjørn og for den sags skyld Polarekspressen. Den starter der, hvor en familie med en datter på 1. år har behov for en ferie med fokus på familien og så at få testet det der camping-halløj ude i virkeligheden.

Det betyder, at vi første gang tjekker ind på Falsled Strand Camping i sommeren 2004 med en lejet vogn fra en nu falleret campingforhandler i Hedehusene af mærket Cavalier.
Siden da er vi kommet her jævnligt med svingende oplevelser til følge. Vi har oplevet en lejrchef overfalde uskyldige naboer, der formastede sig til at beskære hegnet i skel. Jeg har personligt delt toiletophold med Holger K, som det naturligste af verden. Ikke mindst har vi tilbragt timer med udsigt over Hellenæs bugt med både fladt vand og masser af bølger.

Hvor er Falsled Strand Camping så idag? Tjaaa... meget er blevet bedre og mere roligt. Nu er det ejeren selv, der er til stede på pladsen, og der er gjort et stort stykke arbejde med beskæring, oprydning og ikke mindst rengøring. Her er nu lækkert og veltrimmet. Alt er klar til at skaren af fastliggere, der yder den stabile indkomst til Campingfatter, indtager pladsen.


Faktisk går der ikke mere end 8 sek. og 3 hundrededele efter ankomsten til plads nr. 8, før den første fastligger lige skal hilse på. Hyggelig fætter med stor Adria og et projekt med at anlægge en middelstor trætereasse under forteltet inden Skærtorsdag under afvikling. Stressende liv man åbenbart har med det der fastliggerkoncept.
Vi får hurtgt installeret Bjørn og begiver os på gåtur ud i det kendte landskab. Kirken med tårn af træ, købmanden, der lukkede i 2006 og Falsled Kro ligger, hvor den plejer. Alt er på plads, så nu er det bare at læne sig tilbage, tænde gulvvarmen og nyde udsigten.

What to do...?
Et oplagt svar er Svendborg og Fåborg. Her kan der shoppes igennem, spises frokost og opleves masser af alt det turisme, sydfyn er så kendt for.

I Svendborg er det spændende at kigge på gamle huse, hurtige private ad hoc forretninger på trappen, sjove ansigter på facaderne og mærkværdige gadenavne.
I Fåborg er det alt sammen lidt mindre og så lidt hyggeligere. Her er der gamle huse, en god gågade og en havn, der faktisk er en smule liv i. Desværre er arkitekterne og kommunen godt igang med at lave hele havneområdet om til det her standardiserede provinshavnslook med nyistandsatte huse, der indeholder cafeer og ejendomsmæglere. Det bliver spændende at se, hvor længe ø-færgerne og værftet får lov at blive.


Når man så kommer hjem efter en dejlig forårsdag, er det bare at sætte sig ned på "kærestebænken" og nyde det sammen med fruen........

............ imorgen går det så hjem til virkligheden igen. Tak for denne gang til Falsled Strand Camping. Vi kommer igen så længe "kærestebænken" bliver stående, og der ikke er krav om at indløse fastliggerplads.

HUSK. Campingvogne er udstyret med hjul, så de kan komme ud og opleve verden....! Vi ses derude.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar