Harzen

Fra Ringsted til Goslar, 16 april 2011.
Så går tiden igen i ”autobahn” mode. Hvor er det dejligt at være her igen. Tænk på hvad man må undvære når tiden ikke bruges på dette tyske vejfænomen. Stanken af urin fra polske lastbilschauffører der simpelthen ikke kan holde sig længere end 2 skridt fra førerhuset. At holde mellem to møgbeskidte lastbiler og brygge den næste kande kaffe. De dejlig frodige tyske toilette frauen og deres nidkær opkrævning af pfennig…… sorry cents. Så ved man at ferien er godt i gang.

På billedet har Louise netop hjulpet med opfyldning af vand og kaffe. Vi er så klar til at fortsætte sydover mod det forjættede land Harzen.
Bimmer og Bjørn stortrives selvfølgelig på en tur som denne. Der drikkes moderat så længe tempoet holdes nede under de 100 km/t.
Der mangler lige 80 kg. I køreklar vægt til at køre tempo 100 lovligt, så vi holder den på 93-95 stykker. Det giver et snit på 8 km/ltr.
Vi er nu ved at finde aftenro på Campingplats Am Krähenberg lige uden for Langelsheim. Louise er på vej i seng efter en lang dag med 3 Disneyfilm i træk. At tænke sig at jeg engang kørte til sydspanien med far, mor og lillebror i en Volvo 240 DL (Nej der var ikke klimaanlæg i den model). Turen startede for øvrigt under 10 timer efter at jeg havde gennemført cykelløbet Sjælland Rundt.
I morgen skal vi så ud og se på alle de midttyske turistattraktioner. Der ud over står den helt sikkert på ”Tages schnitzel” mit weisbier til.Goslar 17. april 2011.

Det blev så ikke til ”Tages schnitzel” i dag. I stedet blev det til køkken camping med 1400 W gasblus og flankesteak i røg og damp.

Efter et totalt crash af Louise på løbehjul var det dog nødvendigt at formiddagen blev taget i et reduceret tempo.
Jeg må som sanitetsmand konstaterer en lille forstuvning på højre lillefinger og en del husafskrabninger på arme, knæ og pande.
Så var det alligevel fornuftigt at udstyer både Bimmer og Bjørn med forbindingskasser.
I eftermiddag var vi en tur rundt i middelalderbyen Goslar. Herligt med 20 graders varme og tid til kaffe og is på cafe.

Goslar ser ud til ikke at lide under udbombning fra 2´ verdenskrig. Her er masser af middelalder kultur og gamle bygniger fra gammel tid. Her kan man se det gamle tyskland folde sig ud, med handel, håndværk og kul industri.
Nu samles der sammen til en god nats søvn i varmen fra Aldefyret som holder liv i gulvvarmen der sikre lune tær imorgen tidlig.......:)


Bloksbjerg 18. april 2011.

En dejlig dag med masser af solskin. Det er nu testet at det er muligt at have fruen med op på Bloksbjerg uden hun føler sig meget hjemme eller begynder at ændre adfærd i en truende retning. I kan være ganske rolige, det sker ikke.

Til gengæld kan man få sin lyst styret med hensyn til damplokomotiver. Brochen Bahn bringer en trygt op i 1140 meters højde og retur. Vær dog forberedt på et mylder der ligner Hovedbanen på en torsdag eftermiddag. Til gengæld må man stå på trinbrættet mellem vognene og læne sig ud alt det man vil....:)

Louise og jeg fik så lige et hak mere i skæftet på vores jagt efter bjergtoppe i europa. Forslag modtages gerne til næste tur.


Bloksbjerg er en af de bedre, specielt når vejret som idag er skyfrit. Det tog kun 10 minutter i kø for at få en kølig pils af passende størrelse.


Efter en del overtalelse lykkedes det at få Louise til at tage en lille gåtur igennem byen Wernigerode og sørme om der ikke lige var et par butikker til fruen og en is til Louise og mig.
Imorgen står den på noget så højkulturelt som stavkirke. Derefter grænsemuseum om det gamle Øst- og Vesttyskland.
Vejen hjem 19. til 21. april 2011.

Vi afsluttede ferien med et par rundturer i de Harzenske bakker. Vi var på Grenzlandmuseum Eichsfeld for at få lidt historie fra koldkrigstiden. Det er ufatteligt, hvad der har været brugt af ressourcer på at adskille et folk og sikre to systemers eksistens i modsætning til hinanden. Samtidig må jeg personligt erkende, at jeg græmmes en smule over de folk, der op igennem tiden har skelet til den østlige måde at skrue et samfund sammen på. Heldigvis gik det i stykker indefra, før der blev lavet uopretteligt skade på vores fælles Europa.

I Hahnenklee findes en meget flot stavkirke. Jeg troede, det var noget, der kun fandtes i Norge, så der kan man bare se. Ved nærmere studier viser det sig også, at bygherren Karl Mohrmann lod sig stærkt inspirere af den norske byggestil. Kirken er opført på blot 10 måneder i 1907-08 af de omkringstående træer.


Efter denne kulturelle opfyldning af sindet var det tid at komme nordover. Vi havde på forhånd planlagt lidt shopping i Lübeck på vejen. Niederegger shoppen med masser af marcipan og søde sager er altid et besøg værd.


Et fantastisk vejr ventede os og der var både mulighed for at spise ude og tage en aftentur på gå-ben, inden det var køjetid.Vel ankommet til privatadressen må vi konstatere, at de danske bønder endnu engang viser deres iver efter at gøre sig bemærket. I stedet for at bringe grisenes affaldsstoffer ud et par dage før helligdagene, vælger man selvfølgelig, at det skal foregå om eftermiddagen på den første dag af en god lang påske. Alle skal jo have fornøjelsen af de spenderede støttekroner så længe som muligt.Tak for denne gang og på gensyn når Bimmer og Bjørn skal luftes næste gang. Håber alle nyder de varme påskedage og får indtaget rigelige mængder af sild og alt hvad der hører til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar