Bjerg samlingen

Min datter Louise og jeg startede en tradition på vores tur rundt i Europa i sommeren 2010 med at "bestige" bjerge. Udtrykket "bestige" kan dog omskrives til at tage gondoler og lifte som primært transportmiddel.
Nu er der så ved at tegne sig en samling af bjergtinder fra Europa. Vi udvidder hele tiden samlingen når vi ruller rundt derude i verden.


En kold sommerdag i 2015 på toppen af fjeldet Skjøld i 1400 meters højde. Det var en hård tur op men udsigten var fantastisk


Alperne sommeren 2012.
Det blev til en del højdemeter denne sommer.
Ialt 7164 meter blev der indtaget på 3 bjergpas og en enkelt top af de mindre.

Zugspitze 2012.
Den sidste dag på skiferien lykkedes det at komme på toppen i godt vejr. Vejret her på nordsiden af alperne kan være lidt ekstremt. 2 dage før har vi været til nytårsfest heroppe i pivende snestorm. Så er gondolturen noget af en udfordring.
Billedet er fra udsigtsterrassen i 2964 meters højde. Udsigten heroppefra er fantastisk, mod nord ud over det flade tyskland og mod syd over de imponerende alpetinder.

Brochen 2011. (Blocksbjerg)
En klar dag i 1142 meters højde. Her kommer man op med gammeldags damptog.
Der var ingen hekse den dag vi var der.

Mont Blanc 2010.
Bag os ligger toppen. Man kan se kablerne til gondolen over vores hoveder.
Jeg vil advarer en smule mod spcielt nedturen med et fald på 3200 meter rent. Hvis man har tendens til opkastning ved besøg i rutchebaner er der grund til at være varsom...:) 

Col de la Forclaz 2010.
God is og paragliderne har startsted ud over Lac Bleu.

Col de la Madeleine 2010.
Meget turistet og masser af cykelturister (selvfølgelig). Dyr kold kaffe men en fantastisk udsigt over Alperne.

Kullen 2008.
Ikke mange meter over havet..:)